Majd ha Piros(ka) hó esik

2011. május 13. 10:37 - reklamfogo

spoleto-print-02.jpgÚjabb vicces reklám következik, európai kultúrkörnek tálalva. Habár nem kívánok vitatkozni a hirdetés ötletességével és humorával, azért több fenntartásom is van.

Elöljáróban nevezzük néven a gyereket, ez egy tésztareklám, egyenesen Olaszországból. A felirat szerint: "Inside that's how you feel", vagyis "Így érzed magad belülről" és láthatunk egy boldog farkast, akinek örömére szolgál a Piroska-eső. Ez nyilván arra kíván utalni, hogy ilyen boldogok lehetünk, ha a Spoleto tésztát esszük. Nagyszerű ötlet, vicces kivitelezés. De...

De. Mint említettem, csak olyan közönségnek jó, akik ismerik a mesét, egyébként eléggé morbid üzenete van a képnek és a feliratnak (kannibalizmus). Aztán mivel a képen két főszereplő is van (1. farkas, 2. Piroskák), melyikkel azonosuljak? Mert a farkas ugyan boldog, de a Piroskák igencsak félnek - én is féljek, amikor a tésztát eszem? Végül a hirdetés a "rossz oldalon" áll, ugyanis a gonosz farkasnak kedvez és nem a szegény Piroskának, ahogy azt erkölcsi érzékünk megkívánná.

Szóval egy érdekes ötlet, szépen és viccesen kivitelezve, csak talán kevéssé átgondolva az érem másik oldaláról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr584783206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása