Hol marad a kenyér?

2011. augusztus 07. 17:29 - reklamfogo

aug20.jpgKözelgvén érezvén nemzetünk egyik nagy ünnepét, határozat született, hogy készüljön egy hirdetés augusztus 20-ról. Nagyon kedves gesztusnak tartom és a megszületett plakát is harmónikus, szeretnivaló és vidám. De ugye nem lennék én, ha nem kötnék bele...

"Együtt az ország" mondja a szlogen, de akármennyire is próbálom ezt a nemzeti egységet kivenni, én bizony csak egy családot látok a képen. Ha ezzel arra utalnak, hogy ez egy családi ünnep, akkor inkább Karácsony és nem országalapítás ürügyén szoktak a családok együtt ünnepelni.

A 20-as számnál feltehetőleg elszakadt a kreatív cérna és valami sejtelmes oknál fogva, különböző betűtípusokat használtak. A kettes még okés, de a nulla megjelenítése nálam nem kerek. Ennek így amolyan uniós feelingje van, még ha a magyar lobogó is ível át benne. Aztán az egyik alak feje fölött megjelenik valami, ami leginkább egy keresztre emlékeztet. Ez most vagy a magyar korona sematikus ábrázolása vagy utalás a kereszténységre. Ha az előbbi, az ötlet zseniális, kár, hogy ennek felismerése kicsit nehezen megy, ha az ember fia nem reklámfogó.

Végül csak egy érdekes adalék, hogy odafent hogyan is képzelik el a(z ideális) mai magyar családot: ifjú szülők három gyerekkel. A fiú nyilván focista lesz ilyen frizurával, a nagylány fején a virágok jól mutatnak, ellenben a köztársasági elnök arcvonásaival rendelkező gyermek kezében a kalászcsokor kifejezetten rosszul áll.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr244783232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Tamás 2011.08.19. 14:29:32

Néhány dolog kifejezetten zavar ezen a plakáton. Ilyen az ország? Csak 30 év alatti és kizárólag fehérbőrű? Szerintem ez nagyon kirekesztő, és a Szt. István-i Intelmeknek teljesen ellentmondó plakát. Hiszen azt írta "Az egynemű nemzet gyenge.." szóval nálam pont ellentétes hatást ér el a plakát: - kirekesztő - elutasító tehát _nem_ egységet építő. Ti hogy látjátok? Tamás
süti beállítások módosítása