Nyet

2015. április 09. 14:20 - reklamfogo

no.jpgHúsvétra szántam ezt a plakátot, amely nem is igazán reklám, sokkal inkább propaganda íze van. Természetesen mi másról szólhatna Húsvétkor, mint az alkoholfogyasztás elutasításáról, kedvezve ezzel a rendőrség Józan Húsvét nevű akciójának.

A plakát rettenetesen egyszerű és lényegretörő. Fiatalabb olvasóim kedvéért elárulom, hogy a képen látható felirat oroszul van, és roppant közvetlenül annyit jelent: "Nem". Érdekes megfigyelni a hamisítatlan szovjet munkás (értelmiségi?) idealizált vonásait és öltözködését, de ne menjünk el szó nélkül a kristálypohár díszítése mellett sem. Egy laza pillantással mellesleg úgy tűnhet, hogy a pohár üres, de nem az, vodka van benne. Reklámnak már csak ezért sem lenne jó, mert éppen egy szovjetikumot utasít el az elvtárs, nem támogatván ezzel a hazai feldolgozóipart.

Egyébként egy ilyen vastag steak elfogyasztása után (amit egy munkás feltehetőleg csak ezen a plakáton látott életében) az a fél deci vodka talán nem árt meg, persze ha egyszer elkezdik a poharazást, akkor az Isten... azaz Lenin óvjon meg bennünket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr627350606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása