Autó bunkó

2015. április 21. 10:50 - reklamfogo

kia_aircond.jpgMég Hofi Géza mondta anno, hogy ha egy bunkó elengedi magát, úgy tud ártani, hogy csak na. Ez jutott szembe eme KIA autóreklám kapcsán, mindjárt megvilágítom, miért. Először is állapítsuk meg, hogy a hirdetés tárgya egy fajta duál légkondi a kocsi belsejében, gondolom arról lehet szó, hogy külön állítható a jobb és bal oldali légkondi fújó hőmérséklete. (Óriási ötlet, nem?... Nem.)

Node koncentráljunk a reklámra, nem autós blogot írok. Az már az első pillantásra is látszik, hogy itt nem egy hagyományos reklámról van szó, egy kis képregényt kapunk, relatíve sok szöveggel. (Jó ötlet ez?... Nem.) Az első intellektuális kihívás annak felismerése, hogy a képregényt nem az összetartozó vizuális elemek mentén kell olvasni, hanem a szokásos módon, balról-jobbra. Ebben a sorrendben haladva írnám le a magyar fordítást:

Köszönöm Larkin úr, hogy tanítás után itt maradt velem. (Ez elég erős kezdés, de haladjunk tovább.)
Részemről az öröm, hidd el. (Hoppá!)
Hoztam önnek egy almát. Remélem szereti. (Ádám és Éva fíling kerít hatalmába.)
Mmmmm. Finom. Olyan zaftos. (12-es karika beugrik.)
Tehát, hol kezdjük? (Az alma félbemaradt...)
Legyen az anatómia? (16-os karika, de a folytatás 18-as karika...)

Talán egyszer már mondtam, hogy vannak olyan ötletek és kifejezések, amelyek jól hangzanak egy baráti társaságban, de nem kinyomtatva a publikumnak. Nos, ez a fenti reklámszöveg pont ilyen. Sztereotíp, pejoratív, szexista és bunkó. Visszautalva Hofira, ilyen az, amikor egy bunkó marketinges elengedi magát. És ezen a duális légkondi sem segít...

Szólj hozzá!
Címkék: Sajtó Autó Print

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr127385770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása