Huss, hús

2016. április 24. 09:27 - reklamfogo

auchandaralt.jpgMég egy hozzám hasonló rendszeres reklámfogót is ér időnként meglepetés, pedig higgyétek el, sok mindent láttam már a hirdetések piacán. Az Auchan egyik legfrissebb plakátja azonban mélyen megérintett. Tényleg nem tudom elképzelni azt a munkaértekezletet vagy jóváhagyási eljárást, amelyben egy ilyen hirdetés átmegy, és egyetlen, legalább közepesen fejlett ízléssel rendelkező, egyén sincs, aki azt mondja: gyerekek, ez így nagyon nem oké.

Rendben van, legyen az a felsővezetői akarat, hogy a darált húst reklámozzuk. Ezzel lehet vitázni, de legyen. A minimalista stílussal sincs bajom, sőt, roppant ötletes megoldásokat láttam már. A színvilág már inkább kritizálható, a hússzín ekkora felületen nem mutat jól, amint az látható. A szlogen is felemás: ha pont van a végén, akkor miért nem nagybetűvel kezdik? Emellett az "ízletes" szó az egyik legutolsó, ami erről a képről beugrik, ahhoz egy kicsit (nagyon) ízlésesebben kellett volna elhelyezni a húst, valami színben és formában kellemesebb környezetben. 

A "Nagy választék kalandból" Auchan szlogent pedig élelmiszer esetében nem tudom értelmezni, ott nem kalandokra és izgalomra vágyok, hanem kiváló minőségre és kellemes ízre. Vagy rejt valamilyen meglepetést ez a darált hús? Túlmenően a vizuális sokkon, amiben még most is vagyok, a plakát felfedezése után négy nappal?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr948658400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bógyi Attila 2017.02.22. 22:14:57

Amúgy ezek a reklámok a maguk módján csodálatosak... Ez pl szerintem zseniális, de a halas és a kukoricás is remek volt. Van az egészben egy adag pop artos íz és mellette jó adag irónia.
süti beállítások módosítása