Szánon az égbe

2009. december 26. 17:53 - reklamfogo

Coty-1944-Christmas.jpgMég tovább időzve a télnél, azon belül is a karácsonynál (végül is ma van a Boxing Day, vagyis az ajándékozás napja), íme egy békebelinek éppen nem nevezhető illatszer-reklám, 1944-ből. Azért látható, hogy a háború alatt született, mert a hölgy lovagja igencsak egyenruhára hajazó öltözékben feszít.

Ez a reklám még abból a korból származik, amikor nem fényképek voltak a reklámokon/plakátokon, hanem festmények és persze amikor még nem marketingelték agyon rejtett üzenetekkel. Kerek-perec oda van írva: "Ragadd el a szívét Coty parfümökkel."

A szánt egy láthatatlan ló vagy inkább egy vadászrepülő húzza, de ez nem is lényeg. Mosolyogtató, szívmelengető hirdetés ez, szinte látom a fagyoskodó katonákat a fronton, amint cigarettát szívva szemeznek a színes dobozokkal és el is hiszik, hogy csak ez hiányzik szívük választottjának. Hemingway tollára kívánkozna egy történet megírása, talán "Álom a lövészárokban" címmel. Köszönjük, Coty, boldog karácsonyt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr224783081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása