Ez mi ez? Aha, vagy úgy...

2010. január 09. 21:00 - reklamfogo

tampax_old.jpgMindenki ismeri azt a közhelyet, hogy a TV-reklámok rémei a tamponreklámok. Ha az ember reklámot kritizál, az majdnem biztos valami efféle hirdetés lesz. De persze ez a téma nem csak a mozgókép sajátja, amint azt az itt látható kép is bizonyítja. Ez a reklám ugyancsak antik darab, még a II. Világháború idejéből.

Node térjünk a lényegre. El kell ismernem, pusztán az ágyú mellett álló nők és a felirat ("A szolgálatban lévő nők megnyerik a szabadság háborúját"... que?) semmit sem mondott nekem. Az apróbetűs részben valami olyan propaganda-ízű szöveget olvashatunk, amitől megkímélek mindenkit. Először azt hittem, háborús plakát, amely a nők bevonulására ösztönöz, de kiderült, hogy mégsem. Ez itt egy tamponreklám, és ennél a pontnál estem kétségekbe: akkor ez most egy korabeli hirdetés vagy egy marketing-fogás és a harcoló nők valójában nem is a kor szellemében lettek ábrázolva, hanem mint a havi ciklus kellemetlenségei ellen harcot vívő nők??? De aztán utánanéztem a Tampax-nak és igen! Ez egy II. Világháborús reklám!

Hát hölgyeim... Tampax-al még háborút is lehet nyerni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr884783086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása