Kezeket fel!

2010. április 17. 22:07 - reklamfogo

dryad old.jpgRégen volt már régi reklám, pótlom is az elmaradásomat ezzel a fekete-fehér hirdetéssel. Érzem a patina illatát.... illetve nem érzem, mert a reklám pont illat-tompítót ajánl.

Egy igazi klasszikust látunk itt, grafikailag és olyan klisékkel, amelyeket a mai dezodor-reklámokban is használnak: bájos nők és macsó férfiak emelik kezüket bátran a magasba a tömegben, mert bizony ama bizonyos helyről csakis kellemes parfümillat árad és nem más.

Ugyancsak látható itt a manapság kedvelt tudományos bizonyíték is, a mikroszkopikus összehasonlítás, ami látványos, de semmit sem bizonyít. És persze az elmaradhatatlan szakszó: respiration vagyis kipárolgás.

Csoda, ha ilyen előzmények után a deo-reklámok alig jutottak tovább a fent vázolt sztereotíp jeleneteknél? Tisztelet a kivételnek és ennek a hirdetésnek itt, mert ez az elsők egyike és mert olyan szeretnivalóan korabeli hangulatot áraszt... ha már szagot nem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr34783103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása