Ez se történjen meg

2010. április 22. 12:54 - reklamfogo

rakliga.jpgVannak a reklámokban tabuk. Persze egyes hirdetések feszegetik ezeket, több-kevesebb sikerrel. Nyilván az 50 évvel ezelőtti tabuk ma már nem azok, de vannak örökérvényű dolgok, amelyeket még ma sem szokás.

Az itt bemutatott hirdetés is egy ilyen tabutémát feszeget, a halált, és meg kell mondanom, a tervezőknek nem sikerült jól megragadni a témát. Ez így ebben a formában húzós és nem vagyok bizonyos benne, hogy eléri a célját.

Ilyen reklámoknál mindig elgondolkodom, hogy mi is járhatott a megrendelő és a marketinges fejében. Ki és hogyan ötlötte ki ez a hirdetést? Vagy akik szerepelnek a képen, nekik semmi megjegyzésük sem volt? És amikor elkészült és letették az asztalra, senki nem volt, aki azt mondja: ezt nem kéne? De legalábbis nem így?

Ez egy komor bejegyzés lett, de hát a hirdetés is arra sikerült...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr134783104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_95539 2010.04.26. 12:25:11

Ezt a reklámot még kb. februárban láttam Szegeden egy buszmegállóban. Arra gondoltam, hogy ez förtelmes...kiírni nagy betűkkel, hogy mindenki meg fog halni egyszer..önmagában is eléggé lélekölő. De a megvalósítása a "reklámnak" szintén eléggé gyomorforgató. A jó szándékot persze értékelné az ember, és az 1%-ot küldené is...na de így, hogy egy kislány fekszik a koporsóban, és fehérrel át van húzva a kép, a "ne történjen meg" szlogennel, narancs keretbe fogva...hát, én inkább futnék egy vajákosasszonyhoz, hátha van valami lötyije az örök élethez. Az egész rossz, úgy ahogy van. Mondjuk kíváncsi lennék arra a marketingesre is, aki ezt összepakolta...
süti beállítások módosítása