Fújj

2010. május 03. 10:00 - reklamfogo

tipalet1970.jpgA nem-dohányzók feltehetőleg szörnyülködve tekintenek erre a hirdetésre, de szerintem számos füstölgő is furcsállja a bemutatott szitut. Van-e ugyanis annál illetlenebb dolog, hogy egyenesen valakinek az arcába fújjuk a füstöt? (Persze van, de most maradjunk a dohányzás témájánál...)

Itt ezen a képen azonban nem mást látunk, mint eme főbenjró bűn fennforgását. Megrökönyödésünket tovább fokozandó azt olvashatjuk, hogy "Blow in her face", vagyis "fújd az arcába" (ami legalább 3 év szabadságvesztés felbújtásért). Ám a dolognak itt nincs vége, mert így folytatja a titokzatos agitátor: "and she'll follow you anywhere", ami annyit tesz, "és mindenhová követni fog", ami enyhén szólva is szexista megközelítést feltételez.

Az apróbetűs részt is elolvasva kiderül, hogy azért nem annyira őrültek meg a marketingesek, mivel ez a cigaretta cseresznye, szőlő, burgundy és áfonya illattal kerül forgalomba, ergó a füstje is ilyen illatú lehet. (és a dohány?) Így már érthetővé válna a reklámban megfogalazott felhívás, bár kétlem, hogy a hölgyek részéről ellenállhatatlan vágyat ébresztene... Talán egy csattanós pofon lehúzására igen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr414783106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása