Gyógyszer helyett

2010. május 27. 10:09 - reklamfogo


pepsi old.jpgIsmét egy korabeli reklám következik, ami (színes) fekete-fehér példája annak, hogy a kóla nemhogy nem ártalmas a szervezetre (szétmarja a gyomrot stb.), hanem egyenesen gyógyító erővel van felruházva!

A képen az egykori román diktátorra hajazó pasas, aki itt a beteg szerepét van hivatva eljátszani, nagy élvezettel veszi birtokba a sztereotíp nővérkétől (fiatal és csinos) a Pepsi-jét, amely elnézve a helyzetet mintegy orvosságként funkcionál. Elképzelem nagyapáink milyen irígységgel nézték ezt a hirdetést (már ha eljutott hozzájuk), hogy bezzeg az amcsi kórházakban de jól megy!

De féltetéve a filozofálgatást, elég félresikerült reklám, nehogy már kólát szolgáljanak fel egy kórházban, hogy aztán a szénsav különböző komplikációkat okozzon! Bár lehet, hogy csak azok kaptak, akik olyan jellegű problémával feküdtek be, hogy nem számított a buborék ereje.

Aztán a szöveg: "For Hospital or Home", vagyis a kórházban vagy otthon - hát, inkább otthon a TV előtt. Meg "Refresh without filling", amit csak úgy tudok értelmezni, hogy felüdít anélkül, hogy megtöltene. Frankó...

És miért kell ennek az egy üveg kólának ennyire örülni?!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr414783111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása