A nagy leleplezés

2010. szeptember 16. 13:58 - reklamfogo

Pantene-print-ads-1.jpgEgy hónappal ezelőtt indult az óriási nyereményjáték, amire két megfejtés érkezett - elég sovány eredmény, de köszönet mindkét kommentelőnek érte. Sajnos egyik megfejtés sem volt helyes, de a képre pillantva érthető is, hogy nem a sampon volt az első gondolatuk (megjegyzem nekem sem a hajápolás jutott eszembe a kép láttán).

De, mint azt a bemutatott teljes hirdetés mutatja, ez itt bizony egy Pantene samponreklám. Felteszem a vizuális megjelenést az indokolta, hogy a nők úgyis a hajat nézik, a férfiak meg amúgy átlapoznának, de a mellben erős megjelenés miatt alaposabban szemügyre veszik a hirdetést és hátha kedvet kapnak, hogy nejüket/barátnőjüket meglepjék egy flakkon samponnal.

Most mit mondjak eme szenzációs Pantene marketing-fogásról... talán azt, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a reklám rábírna  a samponvásárlásra. Mindenesetre a kép előkelő helyet foglalhatna el autószerelő-műhelyek falán, fiú öltözőszekrények belsejében és a kiskatonák is örültek volna neki annak idején. Szerintem nekik is a sampon lenne az utolsó, ami beugrana erről a képről.

Ja, és tiltakozunk a női test bizonyos nemi jellegzetességeinek ennyire erőteljes kiemelése ellen, amely burkolt szexualitásával kívánja felhívni a figyelmet egy olyan termékre, amelynek a kidomborított testrészhez amúgy semmi köze sincsen. (Azt hiszem jogásznak kellett volna mennem, ez annyira szép mondat lett...)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr714783137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása