Ezt ki veszi be?

2010. október 09. 19:43 - reklamfogo

qsol ad.jpgVannak olyan hirdetések, amelyek megpróbálnak humorosak lenni és sikerül. Vannak olyanok, akik megpróbálják és nem sikerül. A mostani reklám egy határeset a kettő között: egyesek viccesnek fogják találni, mások meg kevésbbé (a harmadik csoport meg felháborítónak).

A reklámozandó termékünk egy számítógép-szerver (egy böszme nagy számítógép, amelyen rengeteg adat van), amely ugye egyrészt nem a hétköznapi vásárlókat célozza meg (amilyen nagy, olyan drága is), másrészt elég nehezen reklámozható. Talán ezért is döntöttek úgy a marketingesek, hogy humorosra veszik a figurát, sőt, pikánsra. Az első pillantásra talán nem látszik ez, de hatoljunk belé.

Amit látunk az egy szexi női arc, erősen rúzsozva, hogy a száj ki legyen hangsúlyozva, mert ennek jelentősége lesz. Aztán elolvassuk a szöveget: "Ne érezd rosszul magad, a mi szervereink sem fognak cserben hagyni téged." Ez az egyik olvasat, amit el is fogadhatunk egy szerver esetében, de vajmi köze van a csajhoz. Sajnos magyarul nem jön át a szóvicc, de leírom úgy, ahogy a másodolvasat lenne: "Ne érezd rosszul magad, a mi szervereink sem fognak nyalni neked."

Akinek minden kertelés nélkül kell a magyarázat, annak legyen elég annyi, hogy ahogy tutibiztos, hogy a csaj nem fog leszo.ni, úgy holtbiztos, hogy a szerver sem fog elromlani - ennyit az informatikusok humorérzékéről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr774783144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása