Ciki Mini

2011. január 22. 11:44 - reklamfogo

womandriver.jpgItt most egy nem mindennapi gépjármű reklám következik, amely annak idején heves indulatokat kavart. Hogy miért is?

Egy női vezetőt látunk a képen, a 70-es évek divatjának megfelelően felékszerezve és frizuraügyileg rendbetéve. Arckifejezése sokat elárul arról, miként is érzi magát a sofőr szerepében. Nyilván nem kell sokat gondolkodni rajta, hogy a dizájnerek a "szőke nő a volánnál" sztereotípiát kívánták "mesterművükben" meglovagolni. Erre még rátettek egy lapáttal a szlogennel: "The Mini Automatic. For simple driving.", azaz, "Az automataváltós Mini. Az egyszerű vezetésért." - hátha valaki (mondjuk egy férfi, mert a hirdetés nyilván nekik szól) nem érti, mit is üzen a vizuális megjelenés.

Nos, mint már korábban is tettem, tiltakozom a nők ilyenfajta lesajnálása ellen, annak ellenére, hogy értem az üzenetet. Bizonyára akkoriban több férj is meggondolta, hogy egy ilyen kocsival lepje meg kedvesét, bár alig hiszem, hogy ezt a hirdetést is meg merte volna mutatni hozzá.

Szólj hozzá!
Címkék: Sajtó Autó Print

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr134783177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása