Nyílegyenes

2011. január 26. 09:06 - reklamfogo

greyhound1946_1.jpg1946 - ebből az évből származik a most bemutatott reklám. Az testvérek közt is több, mint 60 év, nem semmi. Már volt itt Greyhound reklám, az is egy idealisztikus amerikai álmot testesített meg, nem csoda, hogy ez is.

Rajzolt hirdetés, amely szívet melengetően csábító - kinek ezért, kinek azért. Csak emlékeztetőül, a Greyhound egy távolsági busz üzemeltető cég, mondjuk mint a Volánbusz. Ez a reklámuk utazásra csábít, mégpedig azzal, hogy azt ígéri, minden felkapott üdülőhelyre elvisz, ráadásul egyenesen oda, nem kitérőkkel. Ezt volna hivatva szimbolizálni a nyilazó hölgy is.

Amely hölgy dominálja is a képet és meglehetősen szuperhősnő kinézete van, talán Superman vagy Captain America társa lehetett. Mindenesetre eléggé alulöltözött 1946-hoz képest, talán épp Ámor nyilát készül kilőni.

Ennek ellenére kellemes hirdetés, célratörő és meggyőző. A szlogen "Only by highway" (Csak országúton) arra utal, hogy olyan üdülőhelyekről van szó, ahová csak autóval lehet eljutni, de az nem sok volt akkoriban magántulajdonban, ezért írja lejjebb, hogy "By highway means Greyhound", vagyis "Az országúton menni egyet jelent a Greyhound-al (utazni)".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr734783178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása