Szívd a port, ne számolj!

2011. március 14. 11:57 - reklamfogo

vacuum1954.jpgIdőszerű egy kis időbeli visszatekintés, ezúttal 1954-be, egy porszívóreklámra. Ismerős márka hirdetése, Electrolux. Szinte hihetetlen, hogy 50 évvel ezelőtt ilyen és ehhez hasonló reklámok uralták a piacot. Egy generáció távlatból szemlélve meglehetősen furcsának találhatjuk: ki értetlenül néz rá (ez mi ez?), van aki talán nosztalgiával.

Az Electrolux itt látható porszívója az időszak legkönnyebb gépe volt, egy ujjal is meg lehetett tartani, még a gyengébbik nem számára is. Nem tudom, hogy annak idején ez hogy ment, de szerintem a háziasszonyok nem ilyen ruhában végezték eme kellemetlen feladatot, pláne nem ilyen körmökkel.

Az ára pusztán 77.50 dollár, vagyis (a szöveg szerint) 5 dollár havonta. Elfelejthették, hogy a háziasszonyok a kosztpénzzel is foglalkoznak, így nem gond kiszámolni nekik, hogy 12x5 dollár csak 60, azaz még 17.50 dolcsi hibádzik. Vagy a férjeknek szánták a hirdetést?...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr584783191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása