Erő-marketing

2011. május 23. 20:59 - reklamfogo

muscles ad.jpgIsmét egy múzeumi darab kerül terítékre. Igen, volt idő (50-es évek), amikor ilyen hirdetések voltak divatban, Charles Atlas (a képen látható férfi) pedig az egyik legsikeresebb reklámkapányt mondhatja magáénak ezen a téren.

A testépítő Mr Atlas gyakorlatilag mindent bevetett: izmos testét, pénzvisszafizetési garanciát, ellenállhatatlan szlogent, ajándékot és persze egy ígéretet, amely minden férfi érdeklődését felkelti. Maga a hirdetés éppen ezek miatt érdekes, összeszedve láthatjuk a korai marketingfogások szép csokorját. Szerintem azóta is ezek számítanak az alapnak, ha közben jöttek is új fogások.

Ami furcsa a hirdetésben, az az, hogy például testmagasság növelést is ígér, ami nehezen képzelhető el, de végül is miért ne? Ám a vonzó személyiség elérése testépítéssel már olyan ígéret, amely szemöldökráncolásra késztet. Bár ilyen testtel nyilván jócskán nő az önbizalom, amely már fél siker a vonzerő felé.

Hogy mi is az összvéleményem magáról a hirdetésről? Nem gyenge, de pár másodperc után simán átlapoznám.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr354783208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása