Mennyi a zsiráf 1%-a?

2012. május 08. 15:08 - reklamfogo

egyszzsiraf.jpgAz egyszázalékos időszakot éljük, bevallom ilyenkor kimondottan keresem az ötletes és megérintő plakátokat, de leginkább a csalódás vár rám. Számos szervezet évek óta ugyanazzal a hirdetéssel próbálja felhívni magára a figyelmet és vannak köztük kifejezetten rondák is, amelyek egyáltalán nem buzdítanak adakozásra.

Most jó lenne, ha azt írhatnám, hogy íme egy üdítő kivétel, de nem az jön. Tulajdonképpen az Állatkert hirdetése nem rossz: szép színösszeállítás, imádnivaló zsiráfbébi, hangzatos szlogen. És mégis...

"Én neked adnám az 1%-omat" - mondja Seraf, a zsiráf (jaj, ez a név). Namost a kérdés szinte adja magát, mégis milyen 1%-ot adna nekem ez a kecses állat? Bevétele nincs, úgyhogy nincs is mit adni. Ez olyan, mintha azt mondanám, szívesen befizetném a nyereményadót a 3,4 milliárdos lottóötös után, ha megnyerném. Milyen 1%-ot adna akkor nekem? A magyar nyelv csalafintasága alapján nincs más megoldás, mint hogy Seraf saját testének egy kicsiny darabját ajánlja fel itten, amelyre momentán (és úgy az elkövetkezendő 18327 évben) nincs szükségem.

Szóval sajna az édes zsiráf nem győzött meg...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr294783246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása