Sokk-terápia

2012. október 14. 22:39 - reklamfogo

asthma.jpgVan a közegészségügyi hirdetéseknek egy közös jellemvonása, mégpedig az, hogy valamiért úgy gondolják a készítőik, hogy meg kell döbbenteni a nézőközönséget és ennek legjobb módszere a morbid dizájn, vagyis a halottak szerepeltetése. Ezt látjuk ezen az asztma veszélyeire figyelmeztető plakáton is.

Az első reakció egy ilyen illusztráció láttán biztosan nem a légúti megbetegedés, hanem annál valami sokkal felháborítóbb. Feltehetőleg ez az pillanat, amikor vagy elfordítják a tekintetüket az emberek (értsd: a hirdetés nem ért célba), vagy elolvassák a feliratot és fellélegeznek, hogy nem arról van szó és továbbmennek (értsd: a hirdetés nem ért célba).

Maga a szöveg egyébként kifejező: "Asthma can attack you anywhere.", vagyis "Az asztma bárhol megtámadhat". Bár az elgondolkodtató, hogy ha csak megtámadhat, akkor egyből meg is öl? Vagy az utcán fekvő hölgy nem is halott? Vagy mi van?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr184848767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása