Látod? Nem látod? Na látod!

2012. október 19. 18:46 - reklamfogo

nissan-camion.jpgA legutóbb meglehetősen negatívan nyilatkoztam egy amúgy súlyos egészségügyi veszélyhelyzetre figyelmeztető hirdetéssel kapcsolatban, amiből talán az jöhetett át, hogy nem értékelem az ilyen jellegű produktumokat. Pedig ez nem így van, és hogy illusztráljam, legyen most terítéken egy hasonló tipusú hirdetés, ami viszont jó lett. Ez a plakát az SMS-ezés és az autóvezetés egyugyanazon időben történő művelésének igencsak veszélyes mivoltát volna hivatva bemutatni.

Kezdjük a vizuális megjelenéssel. A képen látható objektum lehet mobiltelefon és kamion is, kinek hogy tetszik. Egyáltalán nem sokkoló, hanem inkább elgondolkodtató és arra ösztökél, hogy tovább vizsgáljam. "When your eyes are on the phone, they are not on the road", vagyis "Amikor a szemed a telefonon van, nincs az úton", amely a képpel tökéletes összhangban van (ha telefonnak nézed a képet, nem látod a kamiont, ha kamionnak, nem látod a telefont). 

Ez a hirdetés is azt bizonyítja, hogy halott nélkül is lehet utalni komoly dolgokra, mert kultúránkban a halottak látványa egyfajta tabunak számít, amely nem vonzza, hanem taszítja a tekintetet. Hogy ez a hirdetés eléri-e a célját? Szerintem sokkal inkább, mint az előző. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr454858557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása