Hol a fa, Tarzan?!

2013. április 29. 18:28 - reklamfogo

wwf_tarzan.jpgAz egyik kedvenc hirdetésemet teszem most elétek. Sokféleképpen igyekszenek felhívni a figyelmet a környezetszennyezésre és az esőerdők pusztulására (és számos egyéb dologra), több-kevesebb sikerrel. Egy nagyon fontos dolog, hogy szomorú képekkel nem érdemes operálni, mert az inkább bűntudatot ébreszt, semmint cselekvésre ösztönöz.

De ez a WWF hirdetés szerencsére nem ilyen, ez inkább a humor fegyverét használja. Szinte csak a kép beszél hozzánk, a felirat alig látszik, pedig súlyos tényt közöl: "15 km2 erdő tűnik el percenként." Ahol egy perce még fa volt, ott már nincsen - Tarzan is pórul járt.

Visszatérve a bevezetéshez, szerintem ez a hirdetés tökéletesen ráirányítja a figyelmet a problémára, méghozzá humorosan, de mégis komolyan. Ez elgondolkodtat és legközelebb talán hallatom a hangom, ha fát vágnak valahol.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr315253019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása