Nicsak, ki beszél itt?

2013. augusztus 05. 10:26 - reklamfogo

berlitz.jpgA nyár köztudottan a nyaralás és utazás jegyében telik (már akinek, persze). Külföldre utazni jó dolog, és ilyenkor bizony jól jön, ha az ember fia (és lánya) beszél külföldiül. Hogy elsajátítsunk egy idegen nyelvet, legcélszerűbb nyelviskolába menni, mondjuk a patinás Berlitz-hez. Ez a reklám ennek az iskolának szeretne egy kis hírverést, de nem vagyok oda érte.

Az első, ami ezen a hirdetésen szemet szúr, az a vizuális megjelenés, amit diplomatikusan úgy írnák le, hogy bár a színválasztás igen jó, nem a megfelelő arányokat és képi elemeket használták. Ez így ebben a formában inkább visszatetszést kelt, semmint jópofa.

A szlogen, "Speak like a native", vagyis "Beszélj, mint egy anyanyelvű", teljesen rendben van, érthető a vizualizálás koncepciója, de ez egy olyan eset, amikor az elgondolás jó volt, de a gyakorlatban sajnos nem olyan jó. Ha például az indiai hölgy viselné a japán öltözetet, talán szalonképesebb lenne a grafika és ülne a szlogen is. Talán...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr635445700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása