Aki nem tud arabusul...

2013. augusztus 12. 09:07 - reklamfogo

qataralumni.jpgNyáron az emberek egy része elindul világot látni, ki erre, ki arra. Idegen országokban időnként érdemes a hirdetéseket is szemügyre venni, nem mintha sokat elárulnának (nekem) az adott ország kultúrájáról, de mégis.

Ez a hirdetés Dohából származik, Qatar-ból. Hasonlóan a hong kongi reklámhoz, ebből sem értek egy kukkot sem, bár az alján szereplő Qatar Egyetem Alumni csoportja azért sejtetni engedi, hogy egy egyetem a hirdető. A legérdekesebb motívum a képen minden bizonnyal a szélkerék oszlopával átfúrt fejfedőjű központi alak, egyszerűen nem akarom elhinni, hogy másképp ne lehetett volna megoldani ezt a kompozíciót. A tőle jobbra profilból látható férfiarc pedig az egykor volt kommunista állampárt feelingjét hozza vissza.

Azért egy társadalomtudoányos apróság feltűnik a képen, mégpedig az, hogy hölgy nincsen az ábrázolt alakok között.

Szólj hozzá!
Címkék: Egyéb Sajtó Print

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr695457150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása