Oh, a porszívóh...

2013. október 26. 11:13 - reklamfogo

electrolux_1918.jpgKövetkezzék egy majdnem 100 éves hirdetés (...dobpergés...)

Az Electrolux 1918-ban már porszívókat árult, íme egy reklámjuk. Igazi retro feeling: a ruha, a haj, a nyaklánc és persze az arcvonások. Érdekes megfigyelni, hogy a porszívóra egy pánt van erősítve, annak idején a dolgos háziasszony akár a vállára is akaszthatta a süvöltő gépezetet, ha úgy kényelmesebb volt neki járkálni vele.

A reklám valószínűleg azt a pillanatot örökíti meg, amikor az egykereső családapa (igen, valamikor ilyen is működött) valamilyen alkalomból (vagy csak úgy), meglepi nejét egy korszerű, időspóroló háztartási eszközzel, hogy a hölgynek több ideje jusson egyéb tevékenységekre.

Már száz évvel ezelőtt is alkalmazták azt a mai (butyuta) technikát, miszerint a felhasználó (általában egy nő) úgy tekint a produktumra (mosógép, illatszer, elektromos hátvakaró), mintha éppenséggel Sába királynőjének összes kincsét látná.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr655600050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása