Hol van Európa?

2014. április 15. 22:33 - reklamfogo

mszp_eu.jpgAz egyik ok, amiért nem szeretem az amerikai komédiákat, hogy sablonosak és ugyanazokat a poénokat sütik el újra és újra más-más körítéssel. Az egyik ilyen panel az ostoba karakter, aki mindig mindent rosszul csinál, elbaltáz és erről fogalma sincs. Sőt, azt gondolja, minden rendben.

Az MSZP politikai hirdetéseinél vélem felfedezni ezt a panelt, mégpedig a plakátkampányaink szerkesztőinél. Dekódoljuk az itt látható vizuális kompozíciót. "Európa balra van!", mondja a szlogen. Ha egy térképre nézünk, Európa (java része) tényleg balra van, de ez az elem a plakáton nem látszik, vagyis lényegtelen. Ami viszont látszik, az az, hogy az uniós zászló jobbra van a magyar trikolórtól. Ismétlem, jobbra, azaz nem balra. 

A zászlókról szólva a magyar lobogó részben lefedi az unióst, ami szelíd utalásként is felfogható, hogy mi vagyunk felül. Ez pedig jobbos retorika. Ismétlem, jobbos, azaz nem balos. Akkor végül is miért van Európa balra?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr46042488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása