Mikrobaba

2014. november 10. 12:35 - reklamfogo

skodaair.jpgMint az a blogbejegyzéseimből kiderülhet, egy terméket sokféleképpen lehet reklámozni, de azt hiszem azok a hirdetések a legritkábbak, amikor a produktumnak nem a pozitív oldalát mutatják be, hanem éppen azt a helyzetet, ha nem áll rendelkezésre az a bizonyos dolog. Természetesen a takarítószereknél előszeretettel használnak ilyen kliséket, és a többségük annyit ér, amennyi a papír alatta. De időnként vannak jól sikerült verziók is.

Mint például a Skoda itt látható reklámja, amely egyébként sem nem cseh, sem nem autó. Ugyanis a hirdetés egy orosz Skoda szervizé, amely kedvezményesen kínál légkondicionáló átvizsgálást. A kép látszólag rendben van, de hamarosan kiderül, hogy a kislány egy meglehetősen fura plüsst szorongat - ez bizony egy gonosz mikroba! A szöveg eligazít: "Don't make microbes part of your life.", azaz "Ne tedd a mikrobákat az életed részévé."

Érdekes a kompozíció is: a gyermek és a plüss egyben "logikus", de ugyanakkor a tudatalatt is üzen - ki ne féltené gyermekét a kórokozóktól? Persze kérdés, hogy a nem családos skodások erre rohannak-e légkondit ellenőriztetni, de azt hiszem ők is értik az üzenetet. A Skoda szlogenje, a "Simply clever" az én fordításomban azt jelenti, "Egyszerűen okos". Nos, ez a hirdetés pont ilyen... egyszerűen okos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr476883589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása