A jó, a rossz és a csúf 1.

2014. december 25. 17:32 - reklamfogo

ch_bmwcomet.jpgNincs Karácsony reklám nélkül, ferdíthetnénk el a népszerű szlogent. És lőn, következzen három karácsonyi hirdetés, a címben megadott jellemzőkkel.

Elsőként a jó. A BMW reklámja, amely kellemes karácsonyt kíván a motorosoknak, ötletes és pazar grafikájú. Az első pillantásra a Betlehemi-csillagnak látszó illusztrációról közelebbről nézve kiderül, hogy az egy motor fényszórójának és a motor által keltett füstnek a kombinációja. Maga a reklám nem egy nagy durranás, gyakorlatilag mindent erre az első pillantásra meghökkentő "félreértésre" alapoz, mindenesetre roppant kreatív és mosolyfakasztó.

ch_duomo.jpgMásodjára a rossz. A(z olasz) D'Uomo cég karácsonyi hirdetése, amely nem csak (olasz) portugál nyelvtudásom erős kopottsága miatt érthetetlen, hanem úgy globálisan is. Vajon mi inspirálta ezt a reklámot? Az első aggasztó kérdés, hogy ki is ez az alsógatyában mosolygó/vicsorgó férfialak? Az apa? Egy szatír? Másodszor mire készül? Csak leselkedik vagy ijeszt is? Miért van alsógatyában? Ingét gatyáját ajándékra költötte? (Persze nyilván ez a D'Uomo terméke, de akkor is.) Bármerről is nézzük, ez a hirdetés zavaró, többértelmű és bizarr. Csak ismételni tudom magam, egyszerűen érthetetlen, hogy például egy ilyen hirdetés hogyan megy át azon a rengeteg szűrőn, amelyen egy reklámnak át kell mennie, mielőtt nyilvánosságra kerül. Vagy nagy volt a kapkodás? 

 

ch_wseng.jpgVégül a csúf. A Wall Street English nyelviskola karácsonyi hirdetése egész egyszerűen ronda. Valaki tényleg komolyan gondolja, hogy egy csomóba/csomagba kötött nyelv látványa, még ha rajzolva is van, és nem fényképezve, esztétikus? Vagy ha maga a rajz komikusnak is készült, valaki végiggondolta, hogy milyen érzéseket kelt az emberekben? Értem az automatikusan adódó asszociációt a nyelvtanulással, de azért vannak olyan interpretációk, amelyek leírva vagy lerajzolva nem olyan ötletesek, mint elgondolva.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr507010585

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cionista szórólap gúnyolódik Jézus születésén 2014.12.26. 17:29:43

A muszlimok elvágnák a torkát annak, aki vallásalapító prófétájuk, és annak édesanyja kárára eresztene meg egy hasonló poént. A zsidók meg két hétig hörögnének kártérítésért, ha velük szórakozna hasonló stílusban egy magyar valamelyik vallási ünnepük e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Z, a hangya 2014.12.26. 22:43:45

A másodiknál az bizony portugál, nem olasz...

reklamfogo 2014.12.28. 18:37:29

@Z, a hangya: Köszi a javítást :-) Egyébként mit jelent?

Z, a hangya 2015.01.04. 19:12:47

Kb. ez a szöveg: Boldog karácsonyt - D'uomo alsónadrágok - a kényelem divatba jött

Üdv.
Z

reklamfogo 2015.01.07. 12:48:23

@Z, a hangya: Nagyon köszönöm! Ugyanakkor milyen szomorú, hogy ez sem válaszolja meg a feltett kérdéseket :-)
süti beállítások módosítása