Lángos hamburger

2015. május 24. 13:13 - reklamfogo

burgerkingbc.jpgPünkösd van, maradjunk ezért a lángnyelveknél. A Burger King egy időben azzal kampányolt, hogy a "tűzön sütött" hamburger az igazi. Ebben van némi igazság, bár nem ismerem a főzési technikákat, az is lehet, hogy van más megoldás a tökéletesebb íz és állag eléréséhez. De maradjunk az eredeti témánál.

Az itt látható reklám bizonyára egy lángész fejéből pattant ki, mint szikra (ez milyen szép képzavar lett), ám nagyon jól sikerült. A lángok egyrészt tökéletesen kifejezik a koncepciót (vagyis, hogy a lángon sütött hamburger az igazi), másrészt ha jól megfigyeljük, érdekes szimbolikát is észrevehetünk. A két szélső lángnyelv mintha kezeket formázna, amelyek tartják a középső lángokat, amelyek épp egy nagyon stilizált szendvicsalakot mutat. Lehet, hogy ez csak belemagyarázás, és az alkotók a "gondolta a fene" vállrándítással reagálnának, de akkor is ott van.

A szlogen szinte nem is fontos: "The best way to prepare food since 10.000 BC", azaz (kissé magyarítva) "Az étel elkészítésének legjobb módja 10 ezer éve". Felvethetnénk, hogy azért valamicskét fejlődött a konyhatechnika azóta, de nem akarunk kötözködni, elfogadjuk a Burger King érvelését, mert tényleg finom a tűzön sütött húspogácsa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr647487218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása