Mindentlátó szem

2015. július 02. 13:55 - reklamfogo

krisview.jpgÉletünket egyre inkább megfigyelés alatt tartják az utcai kamerák, és hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, mi is volt ennek az eszköznek az eredeti célja: a biztonsági őrök munkájának megkönnyítése. Aki dolgozott ilyen kamerákkal az tudja (én nem), hogy az egyik legnagyobb probléma az ún. vakfolt, az a terület, amelyet a kamera nem tud belátni, mert mechanikai korlátjai vannak a forgatásnak. Nos, a Krisview egy olyan biztonsági kamerát dobott piacra, amely 360 fokos szögben "lát", vagyis bármerre fordítható, így nincs vakfoltja.

Az ehhez készült hirdetés éppen ezt van hivatva illusztrálni, és bár képletesen egyszerű, valahogy nem elegáns. A rendőr még rendben van, illetve a mögötte megbúvó szökött fegyenc(?) is, de valahogy olyan furcsa az összhang, alighanem az arányok miatt. Amúgy érthető a célzás: vígjátékok rendszeres motívuma ez a helyzet.

A szlogennel sem erőltették meg magukat a tervezők: No more blind spots.", azaz "Nincs több vakfolt." Nyilván ez a kamerának a legnagyobb előnye a versenytársakhoz képest, de azért valami ötletesebb vagy viccesebb szöveg is járhatott volna a kép mellé, ha már ott a humor felé indultak el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr307590694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása