Hogy kerül a gyerek az asztalra?

2015. július 09. 14:57 - reklamfogo

wwf_child.jpgA WWF mindig is szeretett meglepő hirdetésekkel előrukkolni, ez a mostani azonban alighanem viszi a pálmát sokkterápiában. És értelmetlenségben is.

A képen látható jelenet önmagáért beszélne, ha nem lenne alma a szájában. "Consuming the Earth is consuming our future.", azaz "A Föld elfogyasztása a jövőnk elfogyasztása." mondja a szlogen. Ez teljesen érthető, az viszont kevésbé, hogy miért épp egy malacimitátor meztelen kisgyerek kellett ehhez az asztal közepére? Oké, lepjük meg a nagyérdeműt, de azért találjunk egy köztes illusztrációt valahol a meglepő és kannibalisztikus felhangokat keltő visszataszító között.

Másrészt mi is van az asztalon? Már a gyermeken kívül... Zöldség és gyümölcs. Nem vagyok járatos a témában, de azt hiszem, épp ezek az élelmiszerek a legkörnyezetvédőbb megoldások Persze tudok a GMO-ról és a vegyszerekről, de legalább egyetlen állat sem pusztul bele. Gondolom a hirdetés valahol mégis a húsfogyasztásra célozna, hamár ugye... izé... a kisgyerek mégiscsak, szóval... hús.

Érthető aggodalom, érthető motivációk, de nem túl tapintatos megjelenítés. Mellesleg ha a mi jövőnket fogyasztjuk el, akkor miért egy gyerek van a tálcán, miért nem mi magunk? Vagy a hirdetés a gyerekeknek szól? Ha a gyermeket mint a jövő szimbólumát tekintem, akkor gyermektelenek ehetnek húst? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr657613006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása