Söpörj a sörrel

2015. július 13. 06:30 - reklamfogo

cooks_beer_ot.jpgIsmét révedjünk a múltba, úgy az 1930-as évekbe, ahonnan ez az amerikai sörreklám datálódik. Persze nem nagy kunszt kitalálni, hogy honnan való ez a hirdetés, hiszen vizuálisan elég erős utalást tartalmaz. A fehér főnöknek futva sört felszolgáló sötétbőrű szolga csak a jó öreg Uncle Sam birtokán fordulhat elő.

A Cook's Beer reklámja ma valószínűleg kiverné a biztosítékot, hogy egy ilyen modern kifejezést használjak, és nem igen lenne ügynökség, amely megkockáztatna egy bírósági pert. Persze 80 évvel ezelőtt még más szelek fújtak. 

Maga a reklám egyébként nem túl érdekes, legalábbis nem hinném, hogy egy szaladó szolga olyan nagy kreativitást jelentett, még ha fekete is. A szlogen sem lépi túl a közhelyet: "De boss sho likes his Cook's", azaz "E főnök anyira szereti a Cook's-át" (a helyesírási hiba nem véletlen, az eredeti angol szöveg is hibás, nyilván a fekete szolgák akcentusát utánozva).

100 évvel a rabszolgaság eltörlése után kétlem, hogy ez a sörreklám nagy durranás lett volna a 30-as években, mindenesetre egy ilyen reklámtáblát az e-Bay nemrég adott el 600 dollárért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr277621280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása