Füstbeszállt merészség

2015. augusztus 14. 17:09 - reklamfogo

labold.jpgAhogy már egy korábbi posztban utaltam rá, egy olyan országban voltam, ahol még a cigarettareklámokat engedélyezik. Hogy nem a levegőbe beszélek, íme egy példa.

Az L.A. cigaretta "Bold", azaz "vakmerő, merész" márkáját erősíti ez a fiatalember, az adott ázsiai országra egyáltalán nem jellemző megjelenéssel, és környezetben. Nyilván szembeszökő, hogy magát az aktust, vagyis a cigaretta szívását, kitakarták... ez egyébként a tévéreklámokra is igaz, és nagyon furán néz ki (tévében pláne).

A szlogennek is nagyobb a füstje, mint a lángja: "Welcome to the bold new world", vagyis "Isten hozott a merész új világban", amit pillanatnyilag nem tudok megfelelő aspektusból értelmezni, de majd a második diplomám után talán visszatérek az analízishez. 

A kép bal alsó sarkában már egy sokkal jellegzetesebb ázsiai férfiarc füstöl, de mellé odaírták, hogy "Figyelmeztetés: A dohányzás öl." És az egész hirdetés kapott egy 18+ karikát. Isten hozott a merész új világban... én maradnék a jelenlegiben, ha ez az opció adott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr107707032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása