Halrúzs

2015. szeptember 05. 16:57 - reklamfogo

odessa_fish.jpgEz is egy olyan hirdetés, amelyet nyugodtan fel lehetne használni egy kvízben, hogy miről is szól, mit szeretne reklámozni. A legtöbb tipp valószínűleg egy kozmetikai termékre érkezne, kreatívabbak talán valamilyen gyermekvédelmi projektre gondolnának, a guruk pedig elvont asszociációkat említenének. De mindenki tévedne.

A hirdetés az Odessa étteremé, amely nyilvánvalóan elsősorban halételeiről lehet híres, mert itt is erről van szó. Mivel a kép abszolút semmilyen kapaszkodót nem kínál, olvassuk el a feliratot: "Your children copy you. Eat fish!", azaz "A gyermekeid másolnak téged. Egyél halat!" Voila... ilyen egyszerű a kép és a mondanivaló egyeztetése. Azt nem tudom, hogy 200-as IQ alatt ki tud rájönni a kapcsolatra, de a felirattal már más a szitu.

Ha így összességében nézem a hirdetést, akkor elmésnek kell neveznem, bár azt nem tudom, mennyire működik a dolog - a gyermek valóban utánoz, de épp a halevésben? Ha ez így lenne, egy csapásra megoldódna a mama-baba-spenót (Bermuda) háromszög problémája. De a puding próbája az evés, hogy egy idevágó mondást idézzek, úgyhogy ki kell próbálni, lehet hogy valóban működik! Pláne, ha minden alkalommal egy étterembe visszük a gyermekünket halat fogyasztani... az Odessának végül is csak jó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr927762886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása