Titokhattyú

2015. december 10. 10:35 - reklamfogo

gazdversny.jpgMindig nagy öröm egy új szereplőt üdvözölni a reklámpiacon, nincs ez másképp a most terítékre kerülő hirdetővel sem. Volt már itt adóhatóság, kormány, temetkezési vállalat és végrehajtó is, most egy új hivatal csatlakozik, a Gazdasági Versenyhivatal.

A képi ábrázolás szívet melengető, hazai tájak, hazai formák. De a legjobb a hazai nyelvezet. Nézzük ezért ezt egy kicsit alaposabban.

Ugyan kevés kevésbé feltűnő dolog van egy titkos üzleti konspirációs megbeszélésre, mint a városligeti csónakázótó kellős közepe egy hatalmas hattyúcsónakban, de fogadjuk el, hogy kartellező barátaink (illetve dehogy a barátaink!) pont ezt választották. Az első mondat tehát érvénytelen. A második mondat kb. annyira fenyegető, mint a "ha lopsz, elkapnak". Ha ez hatékony lenne, akkor már rég nem lenne bűnözés. A harmadik azonban a legszebb: jelentsd fel magad, megúszhatod. Ez a tavi csónakázásra rímelő mondat irodalmilag kimagasló, ám egyrészt feltételes módban van (azaz lehet, hogy nem úszod meg), másrészt kicsit konyhanyelven szólítja meg a fajsúlyos vállalkozókat. 

Bár a tegezés ebben az esetben szintén kicsit lekezelő, a "Nem marad köztetek" szlogen valóban jól sikerült ötlet. Ha a hattyú helyett a Vajdahunyad-vár rózsaablaka alatt állnának az öltönyösök, határozottan jobb lenne a szimbolika.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr138153732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása