Polgármester a falon

2016. december 02. 06:59 - reklamfogo

gruene_wien_apa.jpgLecsengett a kvótakampány, és talán úgy érezzük, hanyagol minket a politika. Ennek tulajdonképpen örülünk, de nem szeretném, ha blog olvasói huzamosabb ideig ne találkoznának közéleti hirdetéssel. Mindenesetre nem hazai példát hozok, nem csak azért, mert nincs is, hanem mivel a külföldi politikai hirdetések ötletesebbek, mint a mieink.

Nézzük például ezt az óriásplakátot. Nem, semmi szado-mazo dolog nincs mögötte, és igen, ez egy politikai hirdetés. A 2015-ös bécsi főpolgármester választásra készült, a hölgy pedig a Zöldek jelöltje, Maria Vassilakou. Azért meglepne, ha Tarlóst vagy Horváthot látnám ilyen kompozícióban, bizonyára sokaknak jelente vidám pillanatokat.

A szöveg sem kevésbbé érdekes (külön köszönet a fordítónak): "Nem kellene mindig Haupl Michit idegesítenem." (Michael Haupl Bécs főpolgármestere.) Vagy: "Tartanom kellene a számat, amikor Haupl Michi beszél." És végül: "Nem kellene mindig az orra alá dörgölnöm a Mariahilfer Strasse-t." Amint látjuk, meglehetősen önkritikus beszéd ez, kellő iróniával. Szerintem a magyar viszonyok között is megállná a helyét, csak a neveket kellene kicserélni, és a Mária segítség utca helyett a 3-as vagy 4-es metrót emlegetni.

Maga a hirdetés kreatív és humoros - de feltehetőleg a politika iránt érdeklődő bécsieknek sincs nagy humorérzéke, mivel a választásokon ismét Haupl győzött, Vassilakou asszony pedig pár év múlva újra előrukkolhat valami nagyszerű ötlettel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr3712010900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása