Szembeötlő hirdetés

2017. január 16. 06:47 - reklamfogo

bellhowell.jpgAz új év első régi reklámja következik, révedjünk vissza a korabeli hirdetések fekete-fehér világába. Szemünket vessük a termékre... mondom a termékre! Az a fura alakú doboz ott alul, az maga a termék. Egy hamisítatlan Bell&Howell színes diavetítő!

"Sabrina bemutatja a világ legjobb vetítőgépét... az ő Bell&Howell színes diavetítőjét." mondja a felirat és azt is olvashatjuk alul, hogy a termék az összes vezető fényképészeti üzletben kapható. Magyarul kissé láma a szöveg, ám angolul ül a poén. A vetítőgép angolul "projector", de maga az alapszó, a "project", azt is jelenti, hogy kiemelkedik, kiáll, kinyúlik. Igen, akárcsak Sabrina felsője. Ami különösen ötletessé teszi a dolgot az az, hogy Sabrina szerepeltetése a képen nem öncélú figyelemfelhívás (vö. a szex mindet elad), hanem kreatív illusztrálás.

Még általános iskolában volt poén a "hol lehet ilyen hegyes polót kapni?" szöveg, most látom, hogy honnan eredhetett a mondás. Amit egyébként itt látunk, hátha valakit mélyebben is érdekel a dolog, az a negyvenes-ötvenes években divatos ún. lövedék melltartó (bullet bra), amely még ma is beszerezhető az internetről. Szerintem osztatlan sikert aratna bármelyik irodában...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr4012125457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása