Holdolaj

2017. április 24. 06:55 - reklamfogo

lestoil1968.jpgEvezzünk békésebb vizekre és villantsunk fel egy hirdetést a múltból, egészen pontosan 1968-ból. Adok pár másodpercet, hogy szemügyre vegyétek a képet, és átadjátok magatokat az értetlenség, a meghökkenés, illetve az "ez miez?" érzésnek. Mert a kép magáért beszél. Vagy nem...

1968-ban valaki azt a feladatot kapta egy marketing-megbeszélésen, hogy alkosson egy jövőbe mutató reklámot, amely a Lestoil-ban rejlő fantasztikus perspektívát jeleníti meg. Emberünknek a sci-fi szó ugrott be, ám ettől nem szállt el mondjuk a nyolclábú marslakókig, hanem csak a Holdig. (Mivel akkoriban belengették a holdutazást, adva volt az ötlet - gondolom.) Nosza, öltöztessünk űrruhába egy modellt, és lássuk el valami prófétikus szöveggel. Azt ugyan nem értem, hogy ha a hölgy tényleg ilyen védőruhát visel, akkor a kezén miért nincs kesztyű, de nem kell okoskodni... Így azonban egy picit olybá tűnik a szitu, hogy nem is szkafanderszerűség van rajta, hanem csak védőfelszerelés a nagy takarításhoz.

Mivel a Lestoil, nevére rácáfolva, takarítószer. "Women of the future will make the Moon a cleaner place to live", azaz "A jövő asszonyai a Holdat egy tisztább hellyé fogják tenni az élethez" mondja nagyjából a szlogen. Az apróbetűs szöveg megelégszik egy ház belsejével, bár lehet, hogy az a ház a Holdon van (lesz).

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr9212445301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása