Együtt mókásabb

2018. június 18. 06:32 - reklamfogo

Bizony, emberségre, kedvességre mindig időt kell szakítanunk ebben a rohanó világban, ebben az eszeveszett versenyfutásban, amit hol egymással, hol az idővel, hol pedig magunkkal vívunk. Szívhez szólóan fogalmaztam? Nem véletlen, mert most egy ilyen kampányfilm következik, amit megkönnyeztem:

A kezdeményezés a kanadai People For Good (Emberek a jóért) nevű szervezettől ered, akik célja Kanadát egy kedvesebb országgá tenni, különleges példák bemutatásával. Erre találták ki ezt a páros pólót.

"Odaadnád a saját pólódat egy idegen embernek?" kérdezik az elején. Érdekes látni az egymásra néző emberek tekintetében a meglepetést és a néhol bátortalan mosolyt. "És mit szólnál ahhoz, hogy megossz velük egyet?" hangzik a következő, lehetőleg még meghökkentőbb kérdés. Nem tudom, ki élvezte jobban az egészet: azok, akik belebújtak a pólóba egymás mellé vagy azok, akik látták őket.

"The human race is a team sport." mondja a póló felirata, ami egy angol szójáték: a "race" szó egyszerre jelenti azt, hogy "emberfaj", illetve "verseny". Így fordíthatjuk úgy, hogy "Az emberi faj egy csapatjáték." vagy úgy, hogy "Az emberi versengés egy csapatjáték," Akárhogy is értelmezzük, nagyon találó, és nagyon megérintő dolog látni ezeket az embereket egymás mellett, nevetve és nem szégyellve magukat és egymást. Respekt mindenkinek, aki részt vett benne.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr5314018524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása