Napszemek

2018. június 28. 07:16 - reklamfogo

polaroid1970.jpgNyár van, süt a nap, ilyenkor az ember fia és lánya napszemüveget tesz fel. No de milyet? Legyen menő vagy legyen a szememnek legmegfelelőbb? Mert a kettő nem mindig esik egybe, habár manapság azért erre odafigyelnek a gyártók. Mellesleg a napszemcsi divat gyorsabban változik, mint az időjárás. Igaz?

Nos, nem feltétlenül, ha ezt az 1970-es Polaroid napszemüveg reklámot nézem, hiszen simán szembejöhet egy ilyen ma is. "Nobody knows the sun better than Polaroid.", azaz "Senki nem ismeri jobban a napot, mint a Polaroid." mondja a szlogen, amivel én nem, de egy asztrofizikus biztos vitatkozna. Az viszont sokkal elmésebb szöveg, hogy "Polaroid napszemüvegek. A látvány fantasztikus mindkét oldalról."

Kicsit zavar a fityegő, színes címke a szemüveg oldalán, még ha érteni vélem is a célját: jelezze, hogy ez egy Polaroid napszemüveg (még mi más lehetne egy Polaroid reklámon?).

pierrecardin1970.jpgDe hogy a férfiak se maradjanak ki a jóból, legyen itt egy Pierre Cardin napszmüveg hirdetés is példának, ugyancsak 1970-ből. Kevesebb szöveg, de több arc ajánl nekünk fantasztikus napszemüvegeket és kereteket. Illetve nem nekünk, hanem a "divat férfiainak". Egyébként ez alapján nem vagyok benne teljesen biztos, hogy a reklám célja kizárólag a napszemüveg promóciója, talán van benne egy kis bújtaott ruhareklám is. De ezt inkább ügyes húzásnak tartom, mint átverésnek. Végül is miért ne lehetne a napszemüveghez választani a ruhát és nem fordítva? Azt hiszem ezzel új alternatíváját fedeztem fel a "gombhoz a kabátot" mondásnak, és mivel a csúcson kell abbahagyni, be is fejeztem...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr4014018404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása