Vízpad

2018. augusztus 06. 07:09 - reklamfogo

gyeppad.jpgAz ember vizuális lény, jobban megértünk dolgokat, ha nem csak elmondják nekünk, vagy elolvassuk, hanem ha láthatjuk. Különösen igaz ez olyan helyzetekben, amikor valami kevésbé megfogható dolgot szeretnénk elmagyarázni. Például a locsolásra elpazarolt víz mennyiségét.

Erre talált érdekes és könnyen megérthető megoldást a denveri vízművek, és ilyen padokat állított fel néhány forgalmas helyen. A nagyobbik padon az olvasható, hogy "Ennyi vizet adsz a gyepednek", míg a kisebbik padon az, hogy "Ennyi szükséges valójában".

A különbség szemléletes, és láthatóan nagyon vicces a gyermekeknek is. Ha az alatt a pár perc alatt, míg a gyerkőcök elugrálnak a padokon, a szülő egy kicsit belegondol ebbe a különbségbe, és valamennyivel tényleg visszafogja a locsolást, akkor nem csak a pénztárcája marad vastagabb, de ráadásul tett valamit a környezetvédelemért is. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr7814012762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása