Harminc év nagy idő

2018. augusztus 15. 10:51 - reklamfogo

sonybetamax.jpgSzerintem ez a hirdetés jó eséllyel indulna egy fiataloknak szánt kvízműsorban, vajon hányan ismernék fel, mit is látnak? Bár a hirdetés és a rejtélyes készülék is ontja magából a retró-fílinget, annyira nem idős: a nyolcvanas évekből került terítékre.

Mivel Sony, ezért csak valami elektronikai cucc lehet, kazettás magnónak jókora (bár ne becsüljük alá a korabeli technikát). "Watch whatever, whenever", azaz "Nézz bármit, bármikor" buzdít a szöveg, így már csak hosszú percek kérdése, hogy megvilágosodjunk: ez egy videómagnó! (Ha most azt kérdezed, az meg mi, akkor egyelőre ne indulj fiataloknak szánt kvízműsorokban). Igen, ez egy Betamax videómagnó, figyelem: még a VHS előttről. Ezer gomb, Alfa holdbázisos kijelző, és felteszem 12 kilogramm. 

És bár tudom, hogy ilyen a technikai fejlődés, illetve hogy nem illik ilyesmivel viccelni, de azért belegondolni is szédítő, hogy bő 30 évvel ezelőtt ez volt az otthoni szórakoztatás csúcsa, a mindenki által Grálként óhajtott kincs. De vigyázzunk, hasonló sors vár a mai kütyüinkre is! Vajon harminc év múlva pellengérre állítják az iPhone-t vagy a tableteket? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr5914010970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása