Padmegoldás

2019. október 17. 07:19 - reklamfogo

padhome.jpgBorítékolható, hogy lesznek olyanok, akik a most terítékre kerülő gerilla-reklámban aktuálpolitikát fognak látni, és nem is fognak nagyot tévedni, hiszen valóban aktuális. Amit a képeken látunk, az egy hétköznapi utcai pad, amely nappal ücsörgésre használható, azonban egy mozdulattal átlakítható egy egyszerű menedékké azoknak, akik arra kényszerülnek, hogy az éjszakát is a padon töltsék. A megoldás egy kanadai civil szervezettől származik.

A padon a felirat azt mondja "Find shelter here.", azaz "Találj menedéket itt", ám ha felnyitjuk a padot, ott az áll "Find home here", vagyis "Találj otthont itt", és egy cím, amely egy, a szervezet által üzemeltetett, hajléktalan-otthon címe. Vagyis ha valaki a padon kényszerül tölteni az éjszakát, máris kap egy javaslatot, hol találhat magának védettebb és kényelmesebb szállást. Egyszerre nyújt tehát átmeneti és tartós megoldást.

Ennyi lenne a poszt mondanivalója, minden más csak szimpla belemagyarázás.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr7415221026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2019.10.17. 14:11:42

Mindenki nagyon szívesen ül le oda, ahol elõzõleg egy hetek óta nem tisztálkodott hajléktalan töltötte az éjszakát.

fda 2019.10.17. 19:20:19

Szuper ötlet, jó dolog lehet azon a szaros-koszos-hugyos padon pihengetni nappal.
(A reggeli fogmosás és öltözködés után bizonyára rendbeteszik a csövik az éjszakai szállásukat, és nappal kellemes pihenőhelyként funkcionál a pad, például romantikázó fiatalok, vagy gyerekes kismamák számára.

István Torma 2019.10.19. 20:51:39

A társadalmak szégyene, hogy vannak hajléktalanok! De! Nálunk a parkban nappal legtöbbször hajléktalanok ülnek. A múltkor kimentem az unokámmal és leültem egy ilyen padra. Hányinger kerülgetett, olyan szaga van. Tehát ez így nem jó!

reklamfogo 2019.10.19. 21:50:22

Teljesen igazatok van, bevallom, ez az aspektus elkerülte a figyelmemet. Bár talán ha valaki meglátja ezt a padot, és nem kíván ráülni egy hajléktalan után, akkor nem ül le rá. De így legalább tudja, hogy ez egy "olyan" pad.
süti beállítások módosítása