Na, kompenzáljunk!

2020. február 03. 06:04 - reklamfogo

porschepns.jpgUralkodik jónéhány közkeletű sztereotípia manapság, az ember nem is igazán tudja eldönteni, hihet-e nekik vagy inkább kételkedjen bennük. Az egyik ilyen meseszerű elképzelés, hogy akinek nagyon drága autója van, esetleg sportkocsija, annak nyilvánvalóan valami kisebbségi érzése, vagy testi "aprósága" van, amit az autóval kíván kompenzálni. Hogy ez így van-e, nem tudom, de erősen kétlem. Sokkal inkább az irígység szólhat azokból, akik a nagy és/vagy drága (sport)autót egyes testrészek méretével hozzák összefüggésbe.

Akárhogyis, az elképzelés makacsul benne van a közvéleményben, nem meglepő, ha egy reklámban egykor ki is használták. Az itt látható Porsche 911 Carrera hirdetés nem sokat tököl, hanem rögtön a tárgyra tér: "Small penis? Have I got a car for you.", amely nagyjából úgy adható vissza magyarul, hogy "Kicsi a pénisze? Van egy autóm az Ön számára." Az apróbetűs rész tovább izgat: "Ha már túlkompenzálni akar, akkor az ég szerelmére, kompenzáljon túl." Nyilván azzal, hogy ezt az akkor überkirály sportkocsit veszi meg magának.

Hogy mennyire volt sikeres a reklám nem tudom, de szerintem nem rontottak be az üzletbe sokan, kezükben ezt a hirdetést lobogtatva. Bár a Ford Fairlane kalandjaiból tudjuk, hogy van az az állapot, amikor valaki olyan gazdag, hogy semmitől nem jön zavarba, szóval bármi megtörténhetett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr9215428652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása