Mi volt itt régen?!

2020. május 18. 06:24 - reklamfogo

Egy érdekes kollekcióval készültem mára, csupa olyan retro reklámmal, amelyekkel ma már biztosan nem találkozhatunk. Nem annyira a termék miatt, hanem inkább magának a hirdetésnek köszönhetően, hisz olyan kombinációkat láthatunk rajtuk, amelyek a mai PC világban elképzelhetetlenek.

Az első rögtön egy nagy ajaj, a hajánál fogva húzott nő (aki egyébként fehérneműt reklámoz), manapság szerintem olyan felháborodást váltana ki, hogy a hajuknál fogva rángatnák ki a marketingosztályt az utcára. De a férfiak sem voltak biztonságban, a második reklám szövege azt mondja: "Wake up gay in the morning!", ami akkoriban még azt jelentette, "Ébredj ma reggel vidáman!", de manapság a "gay" szót a meleg férfiakra használják, ami nem túl rózsás mellékhatás egy altató gyógyszertől.

Egy utasszállító repülőgépet hirdet a következő reklám, amelyen két kiskorú lány nézi izgatottan az odafent suhanó acélcsodát, ám a perspektíva valami mást is látni enged, ami a gyermekek jogait tekintetbe véve egy big no-no, ahogy az amerikai mondaná. A dohányzó orvos, illetve a szintén cigarettázó várandós nő hirdetése nem szorul különösebb magyarázatra, ilyet ma nem csak azért nem láthatunk, mert a dohányreklámokat betiltották, hanem mert ez a kombináció egészségügyileg elképzelhetetlen ma.

Ha már egészség, akkor az azbesztot, mint varázslatos ásványt, ma már egyetlen gyártó sem merné hirdetni, legalábbis heveny környezetvédelmi tiltakozás és hétszámjegyű kártérítés-igények nélkül.

Zárjunk a gyermekekkel: a szénsavas üdítőt kortyoló baba; a leghitelesebb automata fegyver másolatával játszó nyolcéves vagy a kokainos cukorkát reklámozó kisfiú sem komilfó ma már, pedig ez utóbbi azzal csábít, hogy "ez a cukorka elvisz egy utazásra". Nos, inkább ne vigyen sehová...

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr2815698076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2020.05.18. 18:17:47

Mondjuk az aszbesztet és a dohányzást nem keverném a PC közé, hacsak azért nem mert ez utóbbi a társadalomra kb. hasonló mértékben káros mint az előbbiek a szervezetre.

balazsman 2020.05.18. 21:40:15

7Up: Cukros üdítőt a mai napig képesek lennének eladni babáknak bárhol a világon, ha az segít elkussoltatni őket. Meg amúgy is, legfeljebb szénsav nélkül.

Fegyverek: az ammoszexuális amerikaiak (gun-nuts) a mai napig normálisnak tartják, hogy a gyerekeket a fegyverhasználatra oktatják. A gond csak az, hogy ez nemcsak a vadászfegyvereket jelenti, hanem pisztolyokat és félautomata harci fegyvereket. Kretén idióta barmok.

Kokainos kóla, cukorkák, köhögés elleni gyógyszerek: időgépet szeretnék másra nem vágyok. Olvastam egyszer, hogy ha nem kevernék össze mindeféle szeméttel, a kokain sem lenne durvább tudatmódosító, mint a nikotin vagy az alkohol, szóval csak remálem, hogy még megérem mind a marihuána, mind a kokain liberalizációját.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.05.18. 22:42:22

Bocs, a UK-ben még mindig elérhető fájdalomcsillapító a Co-codramol. A hatóanyaga szerintem kiderül a névből.A marihuana épp legalizálás alatt, Hollandiában simán reklámozhatják a "sütiket".

reklamfogo 2020.05.19. 10:40:58

@Fue: Köszi, hogy felhívtad erre a figyelmemet!
süti beállítások módosítása