Maszkot fel, maszkot fel!

2020. szeptember 14. 06:43 - reklamfogo

maszkbr.jpgAkármennyire is reménykedtünk, hogy nem lesz, a második hullám már a nyakunkon van. Ezúttal a kormányok inkább az egyéni védekezésre helyezik a nagyobb hangsúlyt, azon belül is kiemelt szerepet kap a maszkviselés. Ahogy azonban mi is látjuk, vannak, akik a nyakukon, az állukon vagy az orruk alá tolva (esetleg a könyökükön - mert már biztos ott jön ki a vírus) hordják a maszkot. Nem csak nálunk, hanem sok helyen, így az igen fertőzött Brazíliában is. Éppen ez ellen a viselkedés ellen indított kampányt egy brazil újság, íme az egyik hirdetésük.

Egyszerű, de látványos módon mutatják meg, milyen esetben lenne hasznos a nyakon vagy az állon hordott maszk. Mosolyoghatunk rajta, de tulajdonképpen saját magunkon nevetünk. "Nincs oka, hogy a rossz helyre tedd", mondja a szlogen, hiszen senki sem így néz ki, ahogy a torz kép. "Viseld a maszkod helyesen." szögezik le, és csak egyetérteni tudok.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr2316195450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indanick 2020.09.15. 08:44:44

@Fülig José; @wmiki: évek óta nem szólok hozzá semmihez, de ezt nem bírom ki. az ilyenek miatt, mint ti terjed megint ez a szar ilyen egyre gyorsabban. Nem a csodálatos bátorságotokat kritizálja itt senki, hanem azt, hogy ennyire leszarjátok azt a 600 embert is aki már belehalt, pedig egy részüknek biztos lett volna még pár éve. Azt is leszarjátok, hogy vannak emberek akiknek még élnek az idős szülei és nekik lehet vagy 10-15% esélyük, hogy belehalnak. (lásd Pesti úti id. otthon 44/300) És nem utolsó sorban arra is szartok, hogy a normális emberek szabadságát áldozzátok fel, akik felelősen gondolkoznak, mert tudják, ha ők se vennének fel maszkot, ugyanaz, vagy durvább lenne a helyzet, mint Olaszországban volt a tavasszal. Hát ilyenek vagytok ti. És még büszkék is vagytok rá. Gratulálok.

chrisred 2020.09.15. 08:50:41

@indanick: Azt hiszik, csak jogaik vannak, kötelességeik nincsenek. Az alulszocializáltság tipikus jele.

Emmett Brown 2020.09.15. 08:54:01

@Fülig José: végülis semmi.

Mindösszesen talán annyi, hogy amennyiben a rábaszó "mások" száma elér egy kritikus szintet, akkor te is rá fogsz baszni. Lehet, hogy nem egészségügyileg, hanem társadalmi vagy gazdasági szempontból, de te is be fogod szopni.

Emmett Brown 2020.09.15. 09:18:41

@Fülig José: na vajon mit? Téged pl a -14%os gazdasági szopás nem érintett? Vagy ha megint visszahozzák a vásárlási sávokat, az nem érintene?

Fülig José 2020.09.15. 11:01:08

@Sir Gombóc: nem értünk egyet, de elfogadom a véleményed. szerintem veletek járatják a bolondját, de ez meg az én véleményem, nem kell, hogy téged érdekeljen. namost aki a másikat befolyásolni próbálja, ugye, azok ti vagytok. és mert nem megy (bármiféle tények, adatok, érvek nélkül nem is sikerülhet), eszitek a kefét. erről szól ez a kis szájakrate.

Emmett Brown 2020.09.15. 11:23:45

@Fülig José: mivel kötelező, ezért csakugyan mindegy, hogy mit gondolsz.

indanick 2020.09.15. 11:43:31

@Fülig José, Érted amit írsz? Hamarosan eléri az 1000 000-t a halottak száma a világon. Gondolom te pezsgőt bontasz, mert azt hiszed jubileum.
Ha se védekezés nem lenne (bár tudom részedről nincs, de mások azért igenis védekezni próbálnak), és védőoltást sem próbálnának kifejleszteni, pár év alatt elvinne annyi embert, mint spanyolnátha, mert 6-8 havonta újra megfertőződhetsz.
Az hogy "csak" eddig ennyi ember halt meg az nem rajtad és nem a víruson múlt, hanem mert sokan megpróbálják fékezni és 100 évvel későbbi az orvostudomány. Tehát a matek neked nem megy, meg vsz az ok-okozat összefüggések se. Pl szerinted mennyi lélegeztetőgép volt 1918-ban?

A politikát se látod át szerintem mert mindenfélét hadováltál, hogy a vagy ezt vagy azt hazudik a kormány a fertőzésekről mert nyáron semmi se volt. Politika biztos van a szabályok bevezetésében, de szerintem gazdasági okok miatt hagyták a nyarat szabályozatlanul, hogy ne dögöljön meg teljesen a turizmus és a vendéglátás. Szomorú, de azért nincs még kijárási korlátozás, és idősávok, mert inkább beáldoznak több embert, minthogy teljesen leálljon a gazdaság. Az hogy mikor mennyire kell/lehet engedni, az a kormány döntése. Jó arány nincs, csak kényszerű rossz.

Ez veled szemben gondolkodásra utal. Te egyszerűen azért nem hordasz maszkot, mert szerinted felesleges, és nehogy már te szívasd magad mikor ez egy "felfújt hiszti",meg kik neked azok akiket megvédhetnél attól hogy megfertőzd.

Ez a hozzáállás meg a megnyilvánulásaid a szociopatákra jellemzők. (wmiki nem tudom szociopata-e, nehéz eldönteni, mert neki még normális érvei sincsenek, csak debilezik :). Ő talán tényleg csak egy ostoba troll.)

Sir Gombóc 2020.09.15. 11:45:29

@Fülig José: tény: a vírus és a betegség létezik.
Tény: hatékonyan terjed.
Tény: a betegek nagyobb százaléka komolyabb tünetek nélkül átesik rajta, de nem elhanyagolható százalékuk esetében súlyos, akár halálos megbetegedés alakul ki.
Tény: a közösségi maszk viselés hatékonyan képes a terjedés mértékét csökkenteni, ha azt megfelelően hordják, erre több tudományos bizonyíték is van (nem csak a koronavírusra vonatkozóan). Erre a nagyszámú tünet nélküli vagy enyhe tünetes eset miatt van szükség.
Lehet, hogy csak 10% lesz a súlyos esetek száma, de pl. milliós esetszámnál már az is többezer megbetegedés lesz, amit sem az egészségügy, sem a gazdaság nem birna el.
Tény: ez a betegség sem az emberiség, sem a világ végét nem hozza el.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2020.09.15. 12:04:55

@Sir Gombóc: Tény: A maszk állandó viselése fizikailag kellemetlen, káros az emberek zömére nézve.
Tény: Ha mindenki hordaná sem állítaná meg a virus terjedését.
Tény: A korlátozások, a turizmus, és a világgazdaság szinte teljes leállása tönkrevágja az emberek jó részének a megélhetését, rosszabb egészségi állapotot depressziót, esetleg halált okoz.

Emmett Brown 2020.09.15. 12:10:08

@wmiki: érted a különbséget a megállítja és a lassítja között?

Illetve a kellemetlen és a káros közötti?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2020.09.15. 12:16:38

@Emmett Brown: én értem.
Viszont ti úgy tűnik nem nagyon értitek a különbséget a 2,5%, és a 0,01% között...

Emmett Brown 2020.09.15. 12:44:29

@wmiki: ja, egy teljesen szabadon engedett járványt összehasonlítani egy szigorú intézkedésekkel kezelttel az aztán kicsit sem csúsztatás. 100 év orvosi fejlődéséről nem is beszélve.

Nem kell rettegni, vedd fel a maszkot és moss kezet, meg ne mássz bele mások arcába. Ennyit kell tenni.

chrisred 2020.09.15. 12:57:59

@Emmett Brown: Azért annyi hasonlóság van, hogy akkoriban is sokan tiltakoztak a kötelező maszkviselés ellen.

index.hu/tudomany/til/2020/07/18/koronavirus_jarvany_spanyolnatha_1918_vilagjarvany_maszk_maszviseles_maszkhordas_tiltakozas/

Nagyjából ennyit az új és eredeti gondolatokról.

Sir Gombóc 2020.09.15. 13:34:16

@wmiki: senki sem beszél állandó maszkviselésről, ez csak a te fejedben létezik. Igen, a viselésnek vannak kellemetlen fizikai vonzatai, az viszont nem tény, hogy helyes használat mellett káros lenne. Ha a légzési nehézségeid vannak maszkban, akkor az utalhat valamilyen légzőszervi rendellenességre, fordulj orvoshoz.
Azt sem állította senki, hogy a maszk viselés megállítja a vírus terjedését, de a fertőzések számát bizonyítottan csökkenti. Ez pedig szükséges az általad említett harmadik pont miatt, hogy a gazdaságot, embereket nem lehet hosszútávon leállítani, bezárni, korlátozni. A maszk viselése egy kicsiny hozzájárulás részedről, hogy ne kelljen ilyen korlátozó intézkedéseket hozni. ha felfognád, bár ebben kételkedem, hogy sikerül.

Gukker 2020.09.15. 14:02:17

@wmiki:
"Tény: A maszk állandó viselése fizikailag kellemetlen..."
Akkor gondolom te az a típus vagy aki az autóban sem köti be magát biztonsági övvel, mert az kényelmetlen, dörzsöli a nyakadat és nehéz tőle vezetés közben nyomogatni a telefont.

", káros az emberek zömére nézve."
Nem, nem káros. Ez a lehető legnagyobb marhaság. Ezt nem is értem honnan veszed (de nem is érdekel).

indanick 2020.09.15. 14:06:24

azoknak aki megunta az itteni maszkfóbiás arcok mai társadalmi normák szerinti szintre hozását, itt egy hír egy igazi tökös megoldásról :)))

index.hu/kulfold/2020/09/14/indonezia_koronavirus_maszk_buntetes_siraso/
süti beállítások módosítása