Értékeljük a gesztust

2020. október 08. 07:03 - reklamfogo

ustruck.jpgA cégek szeretnek azzal büszkélkedni, hogy ők aztán nagyon megbecsülik a dolgozóikat, tényleg értékként tekintenek rájuk és nem kidobható eszközökként akik helyett mindig találni másikat (olcsóbban). Nyilvánvaló, hogy sok helyen tényleg így is gondolják, de az is igaz, hogy jópár helyen csak szóban szeretik ezt hangoztatni.

Íme egy példa arra, hogyan lehet egy kicsit kinyilvánítani a megbecsülést a gyakorlatban is. Íme egy kamion, amely a cég hatalmas logója és reklámszövege helyett valami mást mutat, méghozzá a dolgozót dícsérő feliratot. "Our most valuable resource sits 63 feet ahead.", vagyis "A legértékesebb forrásunk 63 lábbal előrébb ül." Nem kell hozzá nagy képzelőerő, hogy nem a kamion motorjáról van szó, hanem a sofőrről. De a kocsi oldalán még ráerősítenek: "A legértékesebb forrásunk itt ül." és még egy nyíl is mutatja, hogy tényleg nem a motorról van szó.

Persze lehet, hogy ez megint csak reklámfogás, hiszen az egész célja láthatóan a munkaerő toborzás, de akkor is egy egyszerű megoldása annak, hogy a legértékesebb forrás valóban értékesnek gondolja magát.

(A kép értékelhetőségéért elnézést, közben vezetni is kellett, és ahogy látható, nem épp idilli körülmények között.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr3916223236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása