MTVedés

2015. március 10. 12:29 - reklamfogo

ujmtv.jpgVégezzünk el egy gondolatkísérletet. Tegyük fel, hogy az általunk irányított tévétársaságot gyökeresen át akarjuk alakítani, amelyhez kellő tőkével rendelkezünk. Azt is tegyük fel, hogy ezt az átalakítást, sőt igazából magát a tévétársaságot is, elég sok kritika éri. Kérdés: a változást kommunikáló utcai plakátjaink milyenek legyenek? Az én válaszom az lenne, hogy valami iszonyú ütősek legyenek, tegyünk bele dizájnt, humort, szlogent és profizmust. Kerül, amibe kerül. 

Az MTVA itt látható hirdetésének készítői úgy látszik más vonalon indultak el, nem csoda, hogy az eredmény engem nem nyűgöz le. Dizájn. Tulajdonképpen ez az egyetlen erőssége a plakátnak, ötletes a valóság és a tévékészülék grafikai egybemosása, továbbá a színvilág is passzol a logóval. A témaválasztás kicsit bulvárosra sikeredett, nem tudom, ez tudatos (vagyis az új hírcsatorna ilyen híreket is fog tartalmazni) vagy csak illusztráció. Ha az utóbbi, akkor nem volt jó választás. Humor. Semmi. Szlogen. Az "Akkor. Amikor." gondolom nagyon frappánsan hallatszott a prezentáció során a tárgyalóteremben, kár, hogy az utcán már nem. Nem mond semmi különöset: olyan, mint az Ott. Ahol. vagy az Annyi, Amennyi. "Frissen az igazi!" - mondjuk a kifli vagy a saláta. Tudom, hogy létezik a friss hír kifejezés, de ez a szlogen itt nem ül. Az alsó sorban látható szlogensor nyilván a manapság divatos "news ticker" szeretne lenni, de miért kell ismételni benne a szöveget? Profizmus. Nyomokban. Itt. Ott.

Összességében szólva ha megnézem is az új hírcsatornát, az nem emiatt a plakát miatt lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr347256637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása