Véresen rossz

2016. augusztus 15. 07:15 - reklamfogo

dettolver.jpgA Dettol szappanmárka nyilván úgy érezte, ideje letenni valami igazán ütőset a iszaposan tunya reklámpiac asztalára, és feldobni egy kicsit az amúgy unalmas állóvizet. Megalkották tehát az itt látható hirdetést és gondolom elégedetten, illetve egymás hátát veregetve dőltek hátra, hogy most aztán összehoztak valami igazán izgalmasat. Nos, mindenkire rábízom, hogy kacagni vagy szörnyülködni szeretne a képen.

Tulajdonképpen az alapkoncepció jó lehetett, mivel a szlogen, a képpel ellentétben, ötletes: "When ordinary soap just won't do.", vagyis "Amikor egy közönséges szappan nem elegendő". Nagy kár, hogy ehhez egy olyan illusztrációt találtak ki, amellyel több hibát is vétettek. Az egyik, hogy hullát csak nagy körültekintéssel és nagyon ritkán szerepeltetünk reklámban, szappanreklám esetében pedig pedig szerintem nincs olyan csillagállás, amikor bejönne egy ilyen képi ábrázolás. A másik, hogy a vér látványa legalább annyi embert zavar, mint amennyit nem, különösen, ha az van a kép előterében, ráadásul élesen és élethűen. Végül pedig ne felejtkezzünk el arról az apróságról sem, hogy a Dettol éppen egy gyilkosnak készül "segítséget" adni, azaz aki ilyen szappant használ, egy kicsit maga is bűnösnek érezheti magát (ahogy sztárnak, ha celeb által reklámozott parfümöt használ).

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem egyedüli a próbálkozás, használt már hasonló ötletet tévécsatorna is.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr8410409666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása