Orrszarvúszerelő

2014. június 10. 13:57 - reklamfogo

wwfcantbefixed.jpgA WWF hirdetéseire jellemző a korrekt grafikai kidolgozottság, ezzel szemben az üzenetátadás döccen. Nézzük meg!

Ez a kép HD, csaknem 3D - ez rendben van. De miért is szereli orrszarvúnkat a szerelő? Pláne fogóval és egyéb, elsősorban autókhoz használatos szerszámokkal. És az aggódva figyelő, kopaszodó "tulaj"? 

Mivel a kép nem segít, olvassunk: "Extinction can't be fixed.", azaz "A kihalás nem javítható." Áhá, ütünk kopaszodó homlokunkra! De okosabbak csak kvázi lettünk, mert miért gondolja bárki is, hogy a kihalást maguk a veszélyezetett állatfajok okozzák saját maguknak? Ha pedig nem ők okozzák, akkor miért őket kell javítani?

Ráadásul most itt vagyok a teljes kétségben, hisz az rendben van, hogy nem javítható, de akkor mégis mit (ne) tegyek? Ez így szép, de az üzenet valahol elakadt, hisz nem ad támpontot a nézőnek, mit is szeretne elérni a hiredető. De annyit megígérek, hogy véletlen sem fogok orrszarvút autószerelő műhelybe vinni, ha betegnek látom.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr596291713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonex 2014.06.11. 10:48:48

Lehet pont az a reklám üzenete, ne tekintsünk tárgyként, gépként az élőlényekre.

Vizimazsom 2014.06.11. 11:50:02

Szerintem túl van magyarázva egy nem egy-az-egyben lefordítható, de számomra mégis egyértelműen dekódolható üzenet. Ne higgyük azt, hogy minden, pl. akár a bioszféra növényei-állatai is ugyanúgy reparálhatók, ahogy a kocsidat helyrekalapálják, ha elromlik. Hogy mit tegyél vagy ne tegyél? Mindenki a maga szintjén, amit lehet. Pl. ne vegyél rinocéroszbőr táskát :), vagy általában minden esetben létezz tudatosabban, hasonlóan azokhoz a természetközeli társadalmakhoz, akik képesek figyelni, hogy környezetük erőforrásainak ne csak a felhasználása, hanem a megújulása is fontos legyen nekik.
Az már kérdés, hogy hány ember fejében kattan át valami ennek a képnek a hatására, de én optimista vagyok: ennyire nem tűnik öncélúnak ez a képi szellemesség, valahol, valakinél biztos hatni fog.

Ciklon Béla 2014.06.11. 12:54:12

A Chemtrail miatt haltak ki az orrszarvúk. Csak média elhallgattatja!

reklamfogo 2014.06.14. 19:57:44

Három komment egy nap! Állati :-) A hirdetés provokatív és gondolatébresztő céllal készült, örülök, hogy nekem is sikerült egy kicsit az lennem. Ígérem, nem veszek táskát, de még szarvból készült ajzószert sem és mélységesen egyetértek, hogy vannak olyan dolgok, amelyek bizony nem javíthatók.
süti beállítások módosítása