Drámai reklám

2016. június 20. 07:38 - reklamfogo

Egy igazi ínyencség következik most az étlapon, egy olyan gerilla reklám, amely nagyon magasra teszi a lécet minden hasonló (és nem hasonló) szereplő előtt. Ennek a kompozíciónak több változata is van, részint, mivel a cég, a TNT, több országban is kampányolt ezzel, másrészt pedig mert mások is átvették az ötletet, apró módosítással (pl. a Britain Got Talent). Abban sem vagyok biztos, hogy ez volt az 1.0 vagy már ez is utánzat. De ennyi mellébeszélés után lássuk a medvét:

Azt nem állíthatjuk, hogy eseménytelen vagy vontatott lenne, még ha pár másodperc után egyértelművé válhat, hogy megrendezett jeleneteket látunk. Van itt akció, vér, szex, lövöldözés, bunyó... egyszóval minden, ami a drámához kell, és pontosan ez a TNT célja: megmutatni, hogy értenek a drámához. Tulajdonképpen egy tévécsatorna reklámja ez, amelyben arra buzdítanak, és valljuk be, feltehetőleg nagy sikerrel, hogy nézzük őket.

Ha vonzódunk a lélektan mélységei iránt, érdemes megfigyelni az emberek reakcióit is, mennyire közömbösen szemlélik az eseményeket: persze ki lépne közbe egy ilyen erőszakos akcióba? 

Egyszóval frenetikus ötlet, pazar kivitelezés és jogos a taps. Azt most hagyjuk, ha valaki tartós mentális sokkot vagy szívinfarktust kapott a túl realisztikus bemutató láttán, nyilván a jogászok elintézik, oszt jónapot. Gyilkos verseny van, nincs kegyelem.

(Megjegyzés: a "drama" angol szó jelentése nem teljesen azonos a magyar "dráma" szóval, az angoloknál sokkal inkább használják a mindennapi események kissé felnagyított érzelmi és drámai kifejezésére is - mint például amit itt is láthattunk.)

Szólj hozzá!
Címkék: Film Média Gerilla

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr758822900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása